The History of the Digital Mammografi

The History of the Digital Mammografi


Selv om digital mammografi er ganske ny, har bryst screening blitt gjort i over 40 år. I de senere år har kvinner blitt bedre informert om viktigheten av å ha regelmessige mammogram screenings. Statistikken viser at om lag en kvinne ut av hvert niende kvinner vil få brystkreft. Formidlings kampanjer om brystkreft har kjørt hjem nødvendigheten av å gjennomgå denne livreddende screening. For kvinner er brystkreft nå den nest største årsaken til kreftdød. Den gode nyheten er, med kontinuerlig forskning innen teknologi og vitenskap, har mammografi teknikker kraftig forbedret.

Identifikasjon

Mammografi er en X-ray prosedyre som tar et bilde av brystvev. Det innebærer en lav og sikker dose av stråling. Testen er utført av en kvalifisert radiologi team i en lab med teknikere for å utføre prosedyren. En mammogram er en non-invasiv screening med brystene blir røntgenfotografert på en liten plattform. Testen skjønt ubehagelig, er ikke smertefullt, og kan redde liv ved å hjelpe fangst potensiell kreft i tidlige stadier. Det anbefales at alle kvinner 40 og over har årlige mammografi.

Deteksjon av brystkreft fra X-Rays

X-ray-teknologien ble utviklet på slutten av 1800-tallet. På begynnelsen av 1900-tallet, en kirurg fra Berlin, Tyskland ved navn Albert Salomon var den første til å bruke røntgen for å undersøke og oppdage brystkreft. Salomon gjorde dette ved X-raying brystvev som ble fjernet fra pasienter, og å studere forskjellene mellom sunt og ikke sunt vev. I sine funn, Salomon oppdaget også at det var flere typer brystkreft. Han publiserte senere sine funn i 1913, men aldri benyttet X-raying teknikk i sin medisinske praksis.

Tidlig Mammografi

W. Vogel, gjorde en tysk forsker mer omfattende studier med røntgenbilder påvise kreftsvulster, og ga de første retningslinjene i 1920, i å oppdage forskjellene i sunn og un-sunn brystvev. Leger i dag fortsatt bruke Vogel retningslinjer. I 1930, en amerikansk lege ved navn Stafford L Warren var den første til å diagnostisere brystkreft før operasjonen. På 1950-tallet begynte friske kvinner som har mammografiscreening takk til Jacob Gershon-Cohen. Mammografi var en vanlig diagnostisk verktøy ved 1960-tallet.

Det første digitale Mammografi Machines

Den 28. januar 2000, Food and Drug Administration (FDA) godkjente den første digitale mammografi maskin. General Electric (GE) er en stor produsent i området av digital mammografi. Flere modeller har blitt godkjent siden januar 2000 med den nyeste modellen godkjent av FDA 11. februar 2009. Digital mammografi, i motsetning til standard mammografi bruker filmen til å fange opp og vise bildene, tar en elektrisk bilde av brystvev, og lagrer det på en datamaskin. Dette gjør radiolog og teknikere for å manipulere, forbedre og foredle bildene for bedre kvalitet.

Digital Mammografi First Trail Run

Diagnose mammografisk Imaging Screening Trial (DMIST) først begynte i oktober 2001. Tretti-tre forskjellige steder i USA og Canada har registrert mer enn 49.000 kvinner for stien. De valgte kvinner for stien som hadde ingen tegn på brystkreft, og gjorde både digital og film testing av hver enkelt. I tillegg brukte de to radiologer som uavhengig anmeldt hver undersøkelse. Diagnostisering av brystkreft for individer ble bestemt i løpet av 10 måneder av studien ved oppfølging mammogram eller innen 15 måneder av studien gjennom biopsi av bryst vev resultater.

Bryte gjennom med Digital Mammografi

Som man kunne forvente, digitale bilder levere et mye skarpere bilde enn tradisjonell film med evnen til å endre bildet. Prosedyren er gjort på akkurat samme måte som en film mammografi, men bildene blir lagret digitalt tillater leger å vise bilder kjapt på sine datamaskiner uten tungvinte filmer å håndtere. For pasienten betyr dette raskere målinger av radiologer og raskere resultater. Leger i ulike deler av landet og rundt om i verden kan rådføre seg med hverandre som de deler resultatene via elektroniske filer. Best av alt, i noen tilfeller digitale bilder kan vise enda mindre uregelmessigheter i brystvev, som betyr tidlig oppdagelse og en sjanse til å delta på noe unormalt før de sprer seg.


Du kommer kanskje også til å like