Årsaker til Lipoatrofi

by Fernando

Årsaker til Lipoatrofi


Lipoatrofi eller fett sløse, er en manifestasjon av en fettstoffskiftet lidelse som kalles lipodystrofi. Folk som tar medisiner for å behandle HIV / AIDS ofte opplever lipoatrofi etter år med terapi, og injisere en rekke andre typer medisiner kan føre til at folk mister betydelige mengder fett kjent som fettvev fra under sine skinn. Sykdommer og immunsystem lidelser kan også føre lipoatrofi.

HIV / AIDS-medisiner

Langvarig bruk av HIV / AIDS-medisiner som er klassifisert som proteasehemmere eller nukleoside reverstranskriptasehemmere er en ledende årsak til lipoatrofi. Selve HIV-infeksjonen kan også spille en rolle i å forårsake fettlagre i pasientenes ansikter, rumpe, armer og ben å kaste bort bort. Tap av fettvev i pasientenes ansikter kan være ganske uttalt, til det punktet at ansikts sløse noen ganger blir klassifisert og behandlet som egen separat helseproblem. Proteasehemmere inkluderer atazanavir (REYATAZ fra Bristol-Myers Squibb) og ritonavir (Norvir fra Abbott). Nukleoside reverstranskriptasehemmere inkluderer lamivudin (Epivir fra GlaxoSmithKline) og stavudin (Zerit fra Bristol-Myers Squibb). Mange pasienter ta både proteasehemmere og nukleosid reverstranskriptasehemmere.

Kortikosteroid injeksjoner

Kortikosteroider redusere hevelse og andre immunsystem reaksjoner i kroppen. Når injisert i fettvev snarere enn muskelvev, kan kortikosteroider drepe fettcellene i et lite område rundt injeksjonsstedet og produsere hva en New Zealand dermatologi nettside beskriver som en "bulk". Injiserbare kortikosteroider er kortison og prednison.

Injeksjoner av andre medisiner

Injeksjon av insulin, penicillin, jern eller en menneskelig veksthormon som somatropin (f.eks Genotropin fra Pfizer) kan også føre til lokaliserte lipoatrofi. Mer omfattende ødeleggelse av fettvev kan sjelden følger administrasjon av vaksiner mot meslinger, vannkopper (dvs. varicella) og kikhoste (dvs., kikhoste). Denne generalisert form av lipoatrofi er kjent som Lawrence syndrom og kan være ledsaget av diabetes og høyt kolesterol.

Infeksjonssykdommer og ervervede sykdommer

En rekke infeksjoner og immunsystem lidelser kan føre lipoatrofi. Etter å ha en sykdom eller lidelse, for eksempel lupus induserer svelling i fettvev kategorisert som pannikulitt, kan det påvirkede individ opplever lipoatrofi i den delen av kroppen hvor svellingen inntraff. Tilsvarende barn i skolealder som pådrar virale infeksjoner eller lider av lupus, leddgikt og svekket thyroideafunksjonen kan sjelden utvikle en komplikasjon som kalles barraquer-Simons syndrom som får dem til å miste fettvev i ansiktet og overkroppen. etter virusinfeksjoner i nær-pubescent barn. En tredje type sykdomsrelatert lipoatrofi er Parry-Romberg syndrom, som kommer plutselig for ukjente grunner, og fører den personen å miste skjebne, hud tykkelse og beinmasse på den ene siden av hans eller hennes ansikt.

Medfødte sykdommer

Fem arvet lidelser har lipoatrofi som definerer symptomer. Barn født med Berardinelli-Seip syndrom har lite fettvev og står i fare for insulinresistens, gigantism, nyre og leverforstørrelse, pankreatitt, lilla fargeprøver på huden sin (dvs. acanthosis nigricans) og overdreven kroppshår. Kobberling syndrom, som har blitt identifisert bare i kvinnelige pasienter, bevirker bony hender og føtter, men tykke ruller av fett rundt magen. Dunnigan syndrom fører til mer generalisert lipoatrofi og ofte oppstår i forbindelse med muskeldystrofi, hjerte utvidelse (dvs. kardiomyopati), nevropati og den raske-aldring sykdom kalt progeria.

De ekstremt sjeldne tilstander av SHORT syndrom og mandibulo-acral dysplasi har også lipoatrofi som symptomer. De om lag to titalls personer diagnostisert med KORT syndrom har også utstilt øye struktur abnormiteter, hyperflexibility, lavere abdominal (dvs. lyske) brokk og kortvoksthet. Mandibulo-acral dysplasi ligner Dunnigan syndrom, men fører også til ansikts- og skjelettdeformiteter og langsom vekst i løpet av barndommen.