Tegn og symptomer på en undertrykt Thyroid

by Fernando

Tegn og symptomer på en undertrykt Thyroid


Skjoldbruskkjertelen er i nakken, like under adamseplet. Kjertelen er ansvarlig for å produsere hormoner som påvirker stoffskiftet. Når kjertelen ikke produserer nok hormoner, er tilstanden kalles hypotyreose. Symptomene på denne tilstand forekommer over et antall år. Leger må ta blodprøver for å gi en offisiell diagnose av hypotyreose når symptomene er til stede.

Leddsmerter

Andre tilstander forårsake leddsmerter også. Når leddsmerter er til stede sammen med andre symptomer hypotyroidisme, blodprøver fastslå om smerte er et resultat av tilstanden. Felles smerte kan oppstå i noen av leddene i kroppen.

Vektøkning

En økning i vekt som du ikke kan forklare er et symptom på en underactive skjoldbruskkjertelen. Vektøkning må ikke være forårsaket av et medikament eller overspising. Når det ikke er endring i kosthold eller medikamenter og vekten øker, kan det være et tegn på at forbrenningen ikke fungerer som den skal. Metabolismen er den renten som kroppen forbrenner kalorier.

Svakhet i musklene

Symptomene på hypotyreose er ofte forveksles med tegn på aldring, ifølge Mayo Clinic. Symptomer som svakhet i musklene på egen hånd kan ikke være et tegn på skjoldbruskkjertelen som ikke produserer nok hormoner, men når legene vurdere det sammen med andre, kan hypotyreose være årsaken.

Fatigue

Treghet og tretthet er vanlige symptomer på hypotyreose eller en skjoldbrusk som er undertrykt og ikke produserer hormoner.

Sprø negler

Sprø negler på hender og føtter sammen med tørr hud er symptomer på at det er en hormonell problem forbundet med en aktiv skjoldbruskkjertel. Håret kan bli sprø også.

Forstoppelse

Forstoppelse er manglende evne til å ha avføring. Andre sykdommer forårsaker forstoppelse i tillegg. Uforklarlig forstoppelse kan være et resultat av hypotyreose.

Puffy Face

Ansiktet kan hovne opp og bli puffy med skjoldbrusk lidelser.

Depresjon

Irritabilitet og depresjon kan være et resultat av hypotyreose. Disse symptomene kan være relatert til trøtthet og treghet forårsaket av tilstanden også.