Kilder til Enumettet fett

by Fernando

Kilder til Enumettet fett


Enumettet fett, enkelt sagt er sunt fett. Når det spises i moderate mengder, kan disse matvarene har en positiv effekt på kroppen din. Disse fettsyrene kan bidra til å senke kolesterolet og din predisposisjon for hjerneslag. Mat som inneholder dette fettet har lenge vært et fast innslag i Middelhavet Diet.

Avokado

Forbruket av avokado har blitt koblet med en økning i HDL "gode" kolesterolet. Siden det kan være 30 g fett i disse avokadoer, prøv å begrense deg til 2-ss. porsjoner.

Tre nøtter

Hasselnøtter inneholder nesten 75 prosent av sitt fettinnhold fra enumettet fett. For beste fordelene, har ikke mer enn et par spiseskjeer hver uke av hasselnøtter, paranøtter og peanøtter.

Sesamfrø

Fire ts. sesamfrø har mindre enn 2 g av enumettet fett. De er høy i kalorier, så begrense forbruket av dem.

Olive Oil

Nesten tre fjerdedeler av fettet i olivenolje er enumettet fett - den høyeste konsentrasjonen av noen matkilde. På grunn av sin makeup av sunt fett og dens egenskaper som en antioksidant, er det en stor kriger mot dårlige kolesterolet.

Grapeseed olje

Selv om ikke mye brukt utenfor Italia og Middelhavet, er grapeseed olje assosiert med mange livsbejaende fordeler. Den høye vitamin E innhold og sunt enumettet fett innhold gjør det et produkt du bør bli kjent med.