Irritabel tarm syndrom og p-piller

by Fernando

Irritabel tarm syndrom og p-piller


Irritabel tarm-syndrom, vanligvis kjent som IBS, er en gastrointestinal lidelse. Kvinner er dobbelt så sannsynlig at lider av IBS som menn. Det kan være enten positivt eller negativt påvirket av bruk av p-piller. De eksakte resultatene avhenge sterkt på det individuelle og hennes personlige sykehistorie.

Identifikasjon

IBS er en gastrointestinal lidelse karakterisert ved diaré, forstoppelse, kramper og andre former for ubehag. Selv om årsaken til IBS er en tvistesak blant helsepersonell, hormoner synes å være en gjerningsmann i forårsaker eller irriterende tilstanden.

Betydning

Spørsmålet om prevensjon pille relasjon til IBS bærer betydning fordi kvinner er dobbelt så stor sjanse for å utvikle tilstanden som menn. I tillegg kvinner som har IBS ofte lider mer alvorlige symptomer enn sine mannlige kolleger. Tilstedeværelsen av østrogen reseptorer i mage og tarmkanalen er beleived å være en årsak til utbredelsen av IBS hos kvinner.

Effekter

Noen kvinner opplever lindring fra IBS når du tar p-piller. En årsak til dette lettelse kan være et avbrudd av menstruasjonssyklusen, noe som kan fører til en økning i IBS fakkel-ups og ubehag på grunn av varierende hormoner.

Betraktninger

Lindring fra IBS symptomer mens på p-pille er ikke universell. I stedet for lindring, noen kvinner varsel sine symptomer blir verre med tillegg av p-piller.

Spekulasjoner

Østrogenproduksjonen blir forstyrret av p-piller. Medisinske forskere spekulerer i at dette fører til en endring i IBS symptomene.