Valerian for angst og ADHD

by Fernando

Valerian for angst og ADHD


Vendelrot, en urte rot supplement, kan anvendes til å behandle attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) og angst. Forskere tror vendelrot øker en kjemisk i hjernen, som deretter produserer en beroligende innvirkning som kan bidra til å behandle søvnløshet, rastløshet og nervøsitet.

Funksjon

Selv om forskerne ikke vet sikkert hvordan vendelrot fungerer, tror de det kan øke et kjemikalie i hjernen (kalt gamma aminosmørsyre), ligner på hvordan Xanax og Valium arbeid, fremme avslapning.

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), kan vendelrot anbefales for pasienter med ADHD. Imidlertid har ingen forskningsstudier vist vendelrot å være en effektiv behandling for ADHD. UMMC forklarer også at vendelrot har blitt brukt til å behandle angst for hundrevis av år; Imidlertid, i noen tilfeller, kan det faktisk øke angst.

Betraktninger

The Mayo Clinic hevder at noen studier har vist vendelrot å være en effektiv hjelp til å sovne. Det finnes imidlertid ingen rapporterte studier som angitt hva som utgjør en sikker dosering og hvor lenge supplement bør tas.

Side Effects

Bivirkninger av vendelrot kan være hodepine, kvalme, grogginess i morgen, uskarpt syn og uregelmessig hjerterytme.

Time Frame

Ifølge drugs.com, bør du ta vendelrot om 60 minutter før leggetid, men ikke bruk den for mer enn to uker.

Advarsler

Valerian bør ikke tas av alle som har leverproblemer. Også anbefaler Mayo Clinic at gravide og ammende kvinner unngå å bruke vendelrot.