Hva er årsaken til Sticky Svette?

by Fernando

Hva er årsaken til Sticky Svette?


Svette eller svette ofte føles klissete hvis du svetter voldsomt eller la svetten tørke på huden din. Svette har salt i det og blander seg med de naturlige oljer på hudens overflate, som står for den ubehagelig klissete følelse når du svetter mye. Overdreven transpirasjon kan være en bivirkning av en medisinsk tilstand.

Science of Sweat

Svette er kroppens måte å kjøle seg selv. Kroppen svetter hele tiden. Svetten blander seg med talg, eller naturlige oljer, på huden, noe som kan gjøre det føles klissete. Når du svetter, slipper du en salt væske fra svettekjertlene. Du kan svette mer enn normalt som følge av trening, varme, feber, visse følelser (inkludert sinne og forlegenhet) og som en bivirkning av medisiner og medisinske tilstander som menopause. Svette kan også være en reaksjon på inntak av overdreven koffein, alkohol eller krydret mat.

Medisinske årsaker til Sticky Sweat

Noen medisinsk liste forhold dreven svetting som en bivirkning. Noen mulige gjerningsmannen inkluderer overgangsalderen, en overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, hyperhidrose og tilbaketrekking fra visse narkotika. Hyperhidrose er en tilstand der kroppen din overproduces svette, selv når du er i ro eller i en kjølig temperatur. Det forekommer ofte i underarmene og hendene og føttene, kalt primær eller fokal hyperhidrosis.

Slik unngår du at Sticky Sweat

Den beste måten å unngå følelsen klissete etter at du svetter er å ta en dusj og vaske ansiktet, skifte klær, drikke rikelig med vann (overdreven svetting kan føre til dehydrering), og prøve og flytte til et kjøligere temperatur. Hvis du føler at kroppen er overproducing svette, kan du snakke med legen din om å få Botox skudd for å stanse produksjonen i svettekjertlene. Legen din kan foreskrive resept-styrke antiperspiranter, til narkotika hindre stimulering av svettekjertler, eller iontophoresis, en terapi som bruker strøm til å "skru av" svettekjertlene. I alvorlige tilfeller kan legen forskrive en endoskopisk thorax sympatektomi, der nervene som kontrollerer svetting er kuttet.