Symptomer på et lavt testosteronnivå

by Fernando

Både menn og kvinner kan lide av effektene av lavt testosteronnivå. Testosteron spiller en stor rolle i den fysiske helsen til menn. Mangel på testosteron kan gi symptomer som spenner fra irriterende til alvorlig. Kvinner opplever også en rekke symptomer og kan ikke forstå at lavt testosteronnivå er ansvarlige. Kjenne tegn på denne tilstanden, og undersøke mulige årsaker kan hjelpe menn og kvinner arbeider med sine leger for å finne ut den beste behandling.

Symptomer hos menn

Menn kan oppleve milde til alvorlige symptomer når testosteronnivået faller unormalt lav. Lave nivåer av testosteron kan være årsaken til en mann har mistet interessen for sex eller har vanskeligheter med å ha en ereksjon. Infertilitet er et vanlig symptom på lavt testosteronnivå som det kan føre til et lavt antall spermier. Noen ganger menn utvikler osteoporose, en sykdom som vanligvis forbindes med kvinner. Menn kan også utvikle bryster, oppleve hetetokter, depresjon, konsentrasjonsvansker og økt irritabilitet.

Symptomer hos kvinner

Risikoen for osteoporose, eller tap av beintetthet, er økt hos kvinner på grunn av lavere testosteron produksjon siste overgangsalderen. En kvinnes sexlyst avtar også når testosteronnivået synker. Andre symptomer er lavere fysisk utholdenhet, mindre styrke og lavere energinivå. Noen kvinner utvikler overdreven ansikts-og kroppshår og deres stemme kan bli lavere. Menstruasjonen som er uregelmessig, håravfall og hetetokter kan ha sammenheng med lavt testosteronnivå.

Årsaker i Menn

Testosteronnivå kan påvirkes av utbruddet av testikkelkreft og testikkel betennelse. I tillegg behandlinger for kreft som kjemoterapi eller strålebehandling er ofte årsaken. Hvis testiklene er skadet eller utvikle feil eller ufullstendig, kan testosteronnivået være under det normale. Stoffer som anabole steroider og morfin reduserer testosteronnivå. Klinefelters syndrom er en tilstand der en mannlig er født med en ekstra x-kromosom, noe som fører til lavt testosteronnivå.

Årsaker i Women

Testosteron når sitt toppnivå i kvinner rundt 20 år, deretter langsomt avtar som de nærmer seg en alder av 40. Kvinner som utvikler en lite aktiv hypofysen opplever ofte lave nivåer av testosteron. Hvis en kvinnes eggstokker fjernes kirurgisk mengden av testosteron i kroppen er redusert til det halve. Medisiner som østrogen som brukes i hormonbehandling og kortikosteroider som prednison og hydrokortison også kan redusere testosteronnivået hos kvinner.

Søker Behandling

En fullstendig evaluering av en lege anbefales for å avgjøre om lavt testosteronnivå er årsaken til de ovennevnte symptomene. En lege kan utføre en fullstendig fysisk undersøkelse samt ordre ulike tester som blod og serum. Avhengig av legens undersøkelse, kan en testikkelbiopsi være nødvendig eller medisiner kan anbefales. En person som søker medisinsk råd for mulig testosteronmangel kan hjelpe legen ved å gi fullstendig informasjon om symptomer og en sykehistorie.