Betydningen av blodsukkernivået

by Fernando

Nivået av glukose i blodet som normalt holder seg innenfor et meget snevert område. En unormal blodsukkeret kan indikere en stoffskiftesykdom som for eksempel diabetes, der pasienten ikke er i stand til å forbrenne sukker.

Måleenheter

Den blodsukkernivået blir vanligvis målt i enheter på milligram glukose per desiliter av blodet (mg / dl). Millimol per liter (mmol / l) er også en vanlig måleenhet for blodsukker.

Normale verdier

Referanseområdet for blodglukosenivået er 80 mg / dl til 110 mg / dl, med 90 mg / dl blir middelverdien. Dele disse verdiene med 18 til å konvertere til enheter av mmol / l.

Måltider

Blodsukkeret normalt øker betydelig etter et måltid som maten brytes ned til glukose. Blodsukkeret hos ikke-diabetikere når en topp på omtrent 140 mg / dl cirka to timer etter et måltid.

Hyperglykemi

En blodsukkeret høyere enn 180 mg / dl tatt to timer etter et måltid er generelt definert som hyperglykemi. Denne glukosenivået er ansett å være klinisk signifikant og er en av de symptomer på diabetes.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er oftest definert som et blodglukosenivå under 70 mg / dl, selv om det vanligvis ikke er symptomatisk inntil blodglukosenivået faller under 55.