Høy-protein, low-carb diett Retningslinjer

by Fernando

Dietter som inneholder mye protein og lite karbohydrater blir brukt av folk som ønsker å bygge muskelmasse. Denne type diett har blitt popularisert av den kommersielle suksessen av Atkins Diet, South Beach Diet og andre vekt-tap programmer som bruker denne teorien. Sunne proteiner fra magert kjøtt og meieri hjelpe kroppen i å produsere muskelmasse, noe som øker metabolismen og hjelpemidler i ytterligere vekttap.

Begynnelsen

Lav-karbohydrat dietter vanligvis begynne med en induksjon fase hvor avhengigheten av karbohydrater er brutt. I løpet av denne fasen, er noen eller alle karbohydratinntak sterkt redusert, og i enkelte tilfeller helt forbudt.

I Atkins diett, karbohydratinntak, selv de fra frukt og grønnsaker, er begrenset. Med dietter som South Beach Diet, reglene tillater mer inntak, samtidig shunning enkle karbohydrater og sukker. Fokuset nå bør være på upping inntaket av grønne grønnsaker og magert kjøtt og bryte vanen med å nå for sukker.

Vekttap

Etter induksjonsfasen, vil Kosten se den mest dramatiske vekttap. I denne fasen mest low-carb, høy-protein dietter fokusere på et jevnt vekttap på 1 til 2 kg. per uke. Avhengig av diett, blir forskjellige mengder av karbohydrater tilsettes tilbake til måltid planer.

I alle tilfeller er disse komplekse karbohydrater, som krever energi for å bryte ned og har mindre innvirkning på blodglukose. Brown og vill ris, hele korn og høy-fiber matvarer finner veien inn i kostholdet på dette punktet. Raffinert sukker og mel er av menyen og erstattet med høyere fiber alternativer. Frukt og grønnsaker med høyt naturlig sukker vil også sakte dukke opp igjen i menyen. Magert kjøtt og protein er fortsatt i rampelyset, men forsiktighet må tas for å balansere dette inntak som de kan føre til opphopning av fett.

Denne fasen av dietten tar balansering. Vekttap vil skje ulikt for hver dieter, og å legge for mange komplekse karbohydrater eller naturlig sukker i kosten vil stall vekttap. Hvis dieter finner vekttap stoppet opp, menyer designet nærmere de fra induksjonsfasen vil hjelpe.

Vedlikehold

Når livsstilsendring av den andre fasen har blitt akseptert og vekten har kommet ned til der dieter er glad, begynner vedlikeholdsfasen. Denne fasen balanserer proteiner og karbohydrater, så vekt er verken vunnet eller tapt. Hvis dieter er fortsatt ute etter å bygge muskelmasse, deretter protein forblir markert, balansert med komplekse karbohydrater for drivstoff. Sukker og raffinerte karbohydrater kan være innimellom tillatt i svært små mengder.