Hvordan øke HDL ved å spise mat

by Fernando

Hvordan øke HDL ved å spise mat


For folk med kolesterol problemer, kan leger foreslår å heve high-density lipoprotein (HDL) nivåer for å kompensere for usunn form for kolesterol, kjent som low-density lipoprotein (LDL). Hvis du liker alternative eller naturlig helse alternativer, kan det være lurt å prøve å øke HDL ved å spise matvarer vist å påvirke kolesterolnivået. Virkningen av mat på HDL nivå varierer fra person til person. Faktorer som genetisk sminke, trening og vekt kan motvirke den fordelen av å spise mat laget for å øke HDL-nivåer; kan imidlertid sikte på et godt balansert kosthold har flere helsemessige fordeler bortsett fra kolesterolnivået.

Hvordan øke HDL ved å spise mat

•  Legg bær i kostholdet ditt. "The American Journal of Clinical Nutrition" rapporterte en økning på 5 prosent i HDL nivå for forsøkspersoner som fikk to deler av bær på en daglig basis. Bær som brukes i studien omfatter bringebær, tyttebær, solbær, jordbær, chokeberries og tyttebær.

Bruk egg for å øke HDL nivå. The Iowa Egg rådet rapporterer at eggene kan øke nivåer av HDL og LDL uten noen negativ effekt på forholdet av kolesterol. Ifølge rapporten, kan folk spise ett femtinitti egg per dag uten å øke risikoen for hjertesykdom.

Bytt til enumettede oljer til matlaging. Den Rapsrådet sammen raps til andre oljer som solsikke, soyabønner og safflower oljer, og indikerer bytte til enumettet olje kan bidra til å redusere LDL nivåer mens fremme sunne HDL nivå.

Drikk tranebærjuice, som er rik på flavonoider. I en rapport til den kanadiske Cardiovascular Congress, rapporterte studie forfatteren Guillaume Ruel en kopp tranebærjuice per dag kan øke HDL nivå med 7,6 prosent. Annet juice som grønnkål og drue juice kan også bidra til å øke HDL nivå.

Spis rå løk. En studie utført ved Tufts University konkluderte med at å spise en rå gul eller hvit løk per dag kunne heve HDL nivå med så mye som 30 prosent.

Øk løselig fiber inntaket. Sciencedaily rapporterte at løselig fiber kan øke HDL samtidig redusere LDL hos personer med type 2 diabetes. Fordeler skjedde i folk tar kosttilskudd samt i mennesker som spiser mat rik på fiber.

Nyt produkter laget med kakaopulver. "The American Journal of Clinical Nutrition" trykket en abstrakt på en studie gjennomført for å avgjøre nytten av å bruke kakao å øke HDL nivå. Studien funnet at det er mulig å heve HDL-nivåer gjennom inkludering av kakaopulver i dietten.

Hint

  • Rådfør deg med legen din eller en ernæringsfysiolog før du forsøker å heve HDL nivå gjennom kosten. Hvis du tar medisiner for å kontrollere kolesterolnivået, snakk med en heia grafen før du gjør noen radikale endringer i kostholdet ditt, eller før du slutter å ta medisinen.