Informasjon om en Anstrengt akillessene

Akillessene er bandet av vev som kobler bein i foten til leggmusklene. En belastning på akillessene har potensial til å forårsake betennelse i dette vevet eller Achilles senebetennelse.

Årsaker

I mange tilfeller oppstår en akillessene stamme fra stress plassert på vevet grunn av trening eller sport. Flate føtter, en ulykke eller faller har også potensial til å stamme akillessene.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på en anstrengt akillessene inkluderer murrende smerte i hælen når du går, ømhet rundt hælen, stivhet eller en sprukket eller knirkende lyd når du flytter foten.

Time Frame

I de fleste tilfeller en anstrengt akillessene helbreder innen en til to uker for at-home omsorg, rapporterer Mayo Clinic.

Behandling

Egenomsorg for en anstrengt akillessene inkluderer hvile, isposer, komprimere ankelen med en elastisk bandasje, heve den berørte foten og ved hjelp av over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen eller naproxen, rapporterer PodiatryChannel. Hvis disse metodene ikke er vellykket, kan legen anbefale å bruke en cast og krykker eller, enda, kirurgi for å reparere belastningen.

Forebygging

For å hindre akillessene belastning, begynner nye trenings regiments gradvis, strekke daglig og slitasje støttende joggesko, foreslår Mayo Clinic.


Du kommer kanskje også til å like