Monascus Purpureus Mulige bivirkninger

by Fernando

Monascus purpureus eller rød gjæret ris er en urte supplement avledet fra gjæring av ris i Kina. Til tross for dets effektivitet i behandlingen av høyt kolesterol og mage eller miltforstyrrelser, utgjør moascus purpureus en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Typer bivirkninger

Mulige bivirkninger av monascus purpureus inkluderer magesmerter, gass, oppblåsthet og svimmelhet.

Time Frame

Ifølge Natural Medicines Comprehensive Database anbefaler at moascus purpureus er bare trygt for kortsiktig bruk av tre måneder eller mindre, fordi dens virkninger for lengre perioder av gangen er ukjente og ikke godt studert.

Funksjoner: Drug Interactions

Monascus purpureus ligner handlingene til reseptbelagte medisiner kalt statiner som er kjent for å forårsake leverskader hos noen pasienter; spesielt de også bruker paracetamol, beslag medisiner som Tegretol, antibiotika som erythromyacin og anti-sopp medisiner som itrakonazol.

Risiko

Som statin medisiner, er det en risiko for muskel-og nyreskader mens du tar monascus purpureus. Tilstanden det bidrar til er kjent som rabdomyolyse, en nedbryting av muskelfibre som fører til nedsatt nyrefunksjon eller plutselig svikt.

Betraktninger

Hvis du har en medisinsk historie med leversykdom, bør du ikke ta monascus purpureus grunn av sin potensielle bivirkninger. The Natural Medicines Comprehensive Database råder også at stoffet ikke er trygt for gravide eller ammende kvinner.