Hvordan bruke Dine Bifokale riktig

by Fernando

Bifokale briller er synskorreksjon enheter som gir mulighet for korrigering av to forskjellige synsproblemer i en enkelt par briller. En vanlig funksjon for bifokale er å korrigere for lesing eller arbeid på nært hold i nedre synsfeltet av brille og å korrigere for avstand i den øvre synsfeltet. Vær oppmerksom på at når du justerer til bifokale, vil du skal se med øynene og ikke med hodet. Hold hodet relativt jevn, og la dine øyne se gjennom den aktuelle synsfeltet i linsene i stedet for å heve og senke hodet som du kan ha fått vant til å gjøre før du fikk korrigerende linser.

Bruksanvisning

•  Plasser glassene skikkelig på ansiktet ditt. Brillene må være høyt på neseryggen med neseputer som holder glassene i riktig høyde.

Hold hodet naturlig mens du ser gjennom glasslinser. Se gjennom den nederste delen av linsene når du leser eller arbeider på nært hold. Ikke tips hodet for langt ned slik at du leter gjennom sentrum av glasslinser.

Hold hodet naturlig mens du ser gjennom glasslinser. Se gjennom den øvre delen av linsene når du kjører eller ser på avstandsobjekter. Ikke tips hodet for langt opp slik at du ser gjennom sentrum av glasslinser.

Tips og advarsler

  • Ta kontakt med din optiker for riktig justering av briller for høyde og tettsittende passform. Briller bør ikke skli ned på nesen, eller bør glassene være så stramt som å klype templene. Øyet glass profesjonell vil justere briller slik at nesen putene holder linsene i riktig høyde i forhold til dine pupiller.
  • Vær tålmodig med deg selv mens du bli vant til progressive briller. Det kan være forvirrende å ha to ulike felt av visjon, men forsøk med å justere til bifokale kan være verdt å slippe å stadig skifte briller som du går gjennom din daglige rutine.