Behandling av gulsott hos babyer

by Fernando

Behandling av gulsott hos babyer


Ifølge Mayo Clinic, er gulsott representert ved en gul tone i babyens hud. Tilstanden er vanlig hos nyfødte, spesielt de som ble født for tidlig. I de fleste tilfeller er gulsott ikke farlig.

Tilstand

Gulsott er forårsaket når leveren ikke er fullt utviklet eller fungerer. Dette underutvikling hindrer leveren fra å behandle overflødig bilirubin i blodet, forårsaker en gul farge i hud og øyne. Symptomene på gulsott vanligvis blir først tydelig i en barnets ansikt.

Risiko

Hvis gulsott er alvorlig og forblir ubehandlet, kan hjerneskade resultere som overflødig bilirubin er giftig for hjerneceller. Men komplikasjoner fra gulsott er sjeldne.

Symptomer

Gulsott forårsaker gulfarging av øyne og hud. Det oppstår vanligvis i løpet av de første dagene av livet. Bilirubin i babyer vil nå sin maksimale tre til fem dager etter fødselen. Barnet bør evalueres for gulsott i løpet av denne tiden.

Behandling

De fleste babyer med gulsott vil dra nytte av lysterapi. Den spesielle lys forandrer sammensetningen av bilirubin å hjelpe kroppen i å bryte den ned. For mer alvorlige tilfeller kan immunglobulin eller blodoverføringer være nødvendig.

Hjem Rettsmidler

Økende feedings kan være et annet behandlingsalternativ for gulsott fordi de kan øke avføring og derfor utskillelse av bilirubin i avføringen. Dette skal kun gjøres under tilsyn av en lege.