Metoder for å slutte å røyke

by Fernando

Røyking har en negativ innvirkning på hele kroppen. Ifølge National Institute on Drug Abuse, er bare én av 10 røykere i stand til å slutte. Nikotin legger seg til reseptorer i hjernen, forårsaker dem til å frigjøre dopamin. Dette betyr at du må overvinne en fysisk så vel som psykisk avhengighet til røyking. Få mennesker er i stand til å slutte cold turkey, og de fleste må prøve to eller flere metoder før du finner ut hva som fungerer for dem. Det finnes et stort antall metoder for røykeslutt.

Bruksanvisning

•  Velg en eksakt dato at du kommer til å slutte og fortell din familie og venner. Velg metodene du skal prøve først og sette opp en støttegruppe som vil hjelpe deg. Kaste ut sigaretter og askebegre hjemme og jobbe, og få en tilførsel av erstatter som tyggegummi, sugerør, tannpirkere, hardt godteri, og selleri eller gulrot pinner. Legg merke til hvilke situasjoner gjør du ønsker en sigarett og finne ut måter å unngå slike situasjoner.

Ring en sluttet linje. Alle stater har et gratis telefonlinje som gjør at røykere til å snakke med rådgivere om metoder for å slutte å røyke som passer deres røykemønsteret. Ring din lokale American Cancer Society å finne statens gratis nummer. Finn støtte grupper i ditt område ved å ringe (800) 227-2345.

Diskuter metoder for å slutte å røyke med legen din og med andre mennesker som har sluttet å røyke med hell. Noen metoder for å slutte å røyke er tilgjengelige over-the-counter og på internett, men andre er tilgjengelig på resept bare. Zyban er en reseptbelagte medisiner som reduserer abstinenssymptomer, som irritabilitet, sinne, angst, rastløshet og depresjon. Chantix er en nyere resept som fungerer på den delen av hjernen som styrer craving. Det gjør røyking mindre attraktivt ved å blokkere dopamines som er utgitt av nikotin og det fjerner abstinenssymptomer. Begge har noen bivirkninger, inkludert tørr munn og problemer med å sove, så bør du snakke med legen din før du velger medisiner som metode for å slutte å røyke.

Kjøp nikotin erstatninger. Noen mennesker har suksess med nikotintyggegummi, pastiller eller patcher som omhandler fysisk avhengighet ved å gi deg nikotin uten de andre farlige kjemikalier i tobakk. Mengden av nikotin reduseres over tid. For noen mennesker, er åtte uker lang nok, men andre trenger seks til ni måneder med nikotinerstatningspreparater.

Tenk hypnose. Du kan se en lege som spesialiserer seg på hypnose eller kjøpe en plate eller video hypnose program. Hypnose kan hjelpe hvis det brukes sammen med andre metoder for å slutte å røyke. Akupunktur og accupressure har også vært nyttig for noen røykere.

Prøv smokeless sigarett substitutter som gir deg noe å gjøre med hendene og munnen. En kunstig sigarett system kalt EZ Quit tillater deg å inhalere, og kan brukes alene eller sammen med andre metoder. Sigarettfiltre, slik som Sokeeze, fjerne tjære og nikotin fra sigaretter til du er klar til å slutte. Herbal stop-smoking patcher, for eksempel Zero Nikotin, blir brukt som nikotinplaster, men de inneholder ikke nikotin.

Hint

  • Hold deg aktiv når du avslutter. Drikk mye vann og juice. Hvis du tar resepter, for eksempel Zyban eller Chantix, sørg for at du tar dem hver dag i en uke før stop smoking dato.
  • Ikke røyk mens du bruker nikotin erstatninger.