Definisjon av Arteriosklerose

Arteriosklerose er en patologisk tilstand preget av "fortykkelse og herding av veggene av arterien, med nedsatt blodsirkulasjon, som i gamle dager", som definert av New International Dictionary of English Language.

Funksjoner

Arterieveggene også miste sin elastisitet - evnen til å utvide, kontrakt og flex, som det fremgår av Merriam-Webster.

Identifikasjon

Plakk forårsaker arterie herding og innsnevring. Blodstrømmen blir begrenset og til slutt avtar og hemmer dets strømmen til hjertet.

Effekter

Den reduserte blodstrømmen fører til brystsmerter. Sirkulerende plakk rusk og blodpropper dannet på plakk kan føre til en blokkering for å danne i hjertet, hjerne og lunger. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan dette resultere i hjerteinfarkt, hjerneslag eller lungeemboli.

Årsaker

Artery herding kan skyldes forkalkning i arterieveggene eller avleiringer av fett i blodårene 'indre fôr. Hypertensjon er en annen årsak for arteriell fortykkede, ifølge MedicineNet.

Synonymer

Princeton University sier at arteriosklerose er også referert til som åreforkalkning, koronarsykdom, arteriosklerose og indurasjon av arteriene. Det er også kjent som aterosklerose, som er en spesifikk type av arteriosklerose.

Historie

Arteriosklerose er en moderne latinske betegnelsen kombinere arterielle og sklerose. Merriam-Webster datoer sin engelske språkbruk tilbake til 1881.


Du kommer kanskje også til å like